Marinerade kycklinglår
Gott och dessutom nyttigt. Marinaden ger kycklingen mycket smak. Är ni mycket hungriga får ni öka på receptet med mer kyckling. Marinaden räcker.
Detta behöver du till fyra:
2 1/2 dl apelsinjuice
2 matskedar pressad citron
4 teskedar soja
10 cl torr Sherry eller torr Martini
2 teskedar pressad vitlök
2 teskedar balsamvinäger
1 matsked olivolja
1 matsked riven gul lök
1 tesked sesamolja
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
4 stänk tabasco
8 kycklinglår med ben
strimlad purjolök till serveringen
Så här gör du:
Blanda alla ingredienserna till marinaden i en stor skål. Lägg kycklingarna i en stor tät plastpåse och häll över marinaden. Knyt igen och låt kycklingen ligga i marinaden i minst fyra timmar eller gärna över natten. Vänd påsen några gånger.
Ta kycklingarna ur påsen och spara marinaden.
Lägg kycklingarna på galler i en ugn på 175 grader och låt bakas i 30 minuter eller till dess att de är genomstekta.
Koka marinaden i en kastrull i fem minuter och servera som sås. Du kan ha sallad, ris eller potatis till. Servera med strimlad purjolök.