Skriv ut recept Skriv ut recept

Gott och dessutom nyttigt. Marinaden ger kycklingen mycket smak. Är ni mycket hungriga får ni öka på receptet med mer kyckling. Marinaden räcker.
Detta behöver du till fyra:
2 1/2 dl apelsinjuice
2 matskedar pressad citron
4 teskedar soja
10 cl torr Sherry eller torr Martini
2 teskedar pressad vitlök
2 teskedar balsamvinäger
1 matsked olivolja
1 matsked riven gul lök
1 tesked sesamolja
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
4 stänk tabasco
8 kycklinglår med ben
strimlad purjolök till serveringen
Så här gör du:
Blanda alla ingredienserna till marinaden i en stor skål.  Lägg kycklingarna i en stor tät plastpåse och häll över marinaden. Knyt igen och låt kycklingen ligga i marinaden i minst fyra timmar eller gärna över natten. Vänd påsen några gånger.
Ta kycklingarna ur påsen och spara marinaden.
Lägg kycklingarna på galler i en ugn på 175 grader och låt bakas i 30 minuter eller till dess att de är genomstekta.
Koka marinaden i en kastrull i fem minuter och servera som sås. Du kan ha sallad, ris eller potatis till. Servera med strimlad purjolök.