Skriv ut recept Skriv ut recept

Matig sallad med många smaker

Vi har gjort en sallad som du kan ha som bas för många rätter. Antingen har du salladen som gott tillbehör till kött eller fisk eller så kompletterar du salladen med kyckling, kryddiga korvar eller fisk. Kanske är det ett bra sätt att bli av med matrester noch ändå få finfin smak. Men självfallet går det bra att äta salladen alldeles som den är.
Detta behöver du:
1 salladshuvud med romansallad, skivat i 2 cm breda skivor
2 söta äpplen, skalade, urkärnade och tärnade
1 dl dadlar hackade fint
2 matskedar pinjenötter
1 dl hyvlad parmesan
dressingen:
1/2 dl riven parmesan
1/2 dl majonnäs
1 matsked Worcestershiresås
1 tesked citronsaft
2 matskedar vatten
salt
peppar
Så här gör du:
Blanda samman alla ingredienserna till salladen.
Blanda ihop dressingen och rör den jämn. Vänd ner dressingen i salladen. Låt den vila svalt en halv timma innan serveringen.