Skriv ut recept Skriv ut recept

Perfekt tilltugg till ett glas vin eller som en liten förrätt med en grön sallad.
Detta behöver du till fyra:
Fyllningen:
1 matsked olivolja
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 gul lök, finhackad
1 selleristjälk, finhackad
150 g bacon, finhackad (med fett och det hela)
2 teskedar fänkålsfrön
500 g fläskfärs
2 dl ströbröd
1 ägg
1 tsk salt
1/2 tesked svartpeppar
Till bakningen
2 färdiga smördegsplattor
1 ägg, lätt vispat
tomatsås
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Stek lök, vitlök och selleri i två miuter. Lägg i baconhacket och låt steka ytterlugare två minuter under omrörning.
Lägg blandningen i en stor skål och ställ åt sidan och låt svalna.
Lägg i resterande ingredienser till fyllningen i skålen och blanda ordentligt. Händerna är nog det bästa redskapet.
Lägg upp smördegsplattorna med den långa sidan på tvären. Pensla lite ägg på kanten längst upp. Lägg en lång sträng av färsblandningen längs hela smördegsplattan. Se till att den är kompakt och utan lufthål. Rulla ihop smördegen framåt över köttet. Rulla så att det blir tätt och tryck samman kanten med ägget.
Låt rullarna ligga i kylen en timma. Det blir lättare att skära då.
Skär i portionsbitar med vass kniv. Lägg bitarna på bakpapper på plåt. Pensla med äggblandningen.
Baka i 30 minuter. Servera varma med lite osötad tomatsås.