Morotskaka med ostglacering
En mycket trevlig och lättserverad efterrätt som trivs väldigt bra med en pärla till dessertvin. Oetmotståndlig enligt många. Lättare att göra än du tror.
Detta behöver du:
5 dl vetemjöl
2 teskedar bakpulver
1 tesked kanel
1 tesked salt
1/2 tesked riven muskot
2 dl strösocker
2 dl brun farin
3 ägg
2 dl olivolja
1 tesked vaniljpulver
5 dl rivna morötter
2 1/2 dl krossad annanas
1 dl finhackade pekannötter
Till glaceringen
250 g Philadelphia ost, rumstempererad
100 g mjukt smör
1 tesked vaniljpulver
2 1/2 dl florsocker
Vit choklad och färska jordgubbar till dekor
Gör så här:
Blanda i en skål mjöl, bakpulver, kanel, salt och muskot. I en annan skål vispar du samman strösocker och farin, äggen, oljan och vanilj till dess att allt löst sig och blivit jämnt. Häll sockerblandningen över mjölet och rör till dess att det blandats, men inte längre. Rör ner morrötter, annanas och pekannötter. Häll i smord form. Baka mitt i ugnen i 175 grader i ca 40 minuter. Kolla med en sticka efter 35 minuter om kakan är färdig. Låt baka till dess att stickan kommer upp utan smet. Ta ur ugnen och låt svalna i formen.
Glasyren:
Blanda osten och smöret ordentligt. Rör ner vaniljen. Rör ner florsockret ungefär en fjärdedel åt gången. Rör till det löst sig. Sprid glasyren över den avsvalnade kakan. Ställ i kylskåp och låt stelna minst 3-4 timmar. Servera med vackra jordgubbar och hyvla över lite vit choklad.
Du dricker den italienska drömmen:
Nivole (nr 7787) 74.- (halvflaska). Superbt!