Kycklingfilé fylld med mozzarella
Detta är en lättlagad rätt. Kycklingen tillsammans med spenat, basilika och mozzarella blir en utmärkt kombination.
Detta behöver du till 4 personer:
4 kycklingfiléer utan skinn och ben
1 dl majonnäs
1 dl finriven Mozzarella
2 soltorkade tomater, skurna i bitar
2 msk färsk finhackad basilika
2 dl hackad färsk spenat
2 finhackade vitlöksklyftor
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samman majonnäs, Mozzarella, tomater, spenat, basilika och vitlök. Salta och peppra efter smak. Ställ åt sidan. Salta och peppra kycklingen runt om och stek den på båda sidor så att den får färg.
Skär ett snitt längs kycklingfiléerna så att du kan öppna dem som en bok. Skär inte igenom utan ena sidan ska sitta samman och den andra ska du kunna öppna och fylla med röran. Lägg i så mycket röra du kan. Lägg i ugnsfast form och stoppa i 175 graders ugn ca 25 minuter. Servera med en grön sallad som du bara vänder i olivolja och lite salt och peppar.