Skriv ut recept Skriv ut recept

Det är en rätt som är enkel nog att laga vilken dag som helst, men smakerna gör att du gärna lagar den och bjuder fler vänner på upplevelsen. Dessutom är den lätt att laga till riktigt många bara du har en stor kastrull.
Detta behöver du till fyra:
1 paket torr Pappardelle pasta (du kan ju ta den pasta du föredrar, men gärna en med lite tyngd, som suger upp smakerna)
2 msk olivolja
1 finhackad gul lök
250 g kallrökt lax skuren i 3-5 cm stora bitar
3 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 dl torrt vitt vin
1 msk pressad citron
1 msk koncentrerad kantarellfond
2 msk tomatpuré
3 dl grädde
2 msk kapris, avrunnen
2 msk hackad färsk dill
1 msk rivet citronskal
Salt och peppar efter smak
Extra färsk dill till serveringen
Så här gör du:
Koka pastan i en stor kastrull med saltat vatten. Koka pastan en minut mindre än vad som sägs på paketet. Häll av vattnet exakt när tiden är ute. Låt pastan rinna av och häll tillbaka i kastrullen.
Hetta upp oljan i en medelstor kastrull. Lägg i lök och vitlök och stek till dess att löken blivit helt mjuk.
Lägg i laxbitarna och stek under försiktig omrörning i två minuter.  Blanda alla övriga ingredienser i en skål så att det blandas ordentligt. Häll blandningen över laxröran och vänd så att det blandas.
Koka upp och låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Häll laxsåsen över den färdiga pastan. Blanda om och låt stå i 2-3 minuter vänd om då och då.
Servera med dillkvistar och lite extra svartpeppar. Enligt italienska traditioner ska man inte ha Parmesan till fiskpasta, men vadå???. Du är kocken och vi vet ju vad folk vill ha här i livet. Njut med dina vänner.