Skriv ut recept Skriv ut recept

Väldigt trevlig smak med apelsinen som dessutom passar med många viner som ofta hittar hem i de aromerna.

Detta behöver du till fyra:
Fyra kycklingbröst skurna i stora bitar.
3 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk sesamfrön
1 tsk sesamolja

2 matskedar rivet apelsinskal (zest)
3 matskedar soja
2 matskedar färsk hackad gräslök
6 cl mörk rom
1 lagerblad
Salt och peppar efter smak

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda samman alla ingredienser utom kycklingen och romen och rör om ordentligt. Häll såsen i en kastrull och låt koka försiktigt. Rör om då och då. Koka till dess att ca 25% av såsen dunstat bort. Tag bort lagerbladet och ta bort kastrullen från värmen. Tillsätt romen.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg kycklingen i en ugnsfast form i ett lager. Häll över såsen. Stoppa kycklingen i ugnen. Det tar ca 35 minuter till dess att kycklingen är klar. Tycker du att kycklingen får för mycket färg innan den är klar så täck med folie och kör vidare. Servera från ugnsfatet. Strö över lite extra apelsinskal och lite hackad persilja.
Servera med ett gott ris.