Munsbitar med räkor och gurka
Vackert att servera och superlätt att tillreda. Allt kan vara förberett tidigare och du bara monterar när det är dags. Bra til starten på festen med andra ord.
Detta behöver du till fyra:
1 dl hackad dill
dillkvistar till dekor vid serveringen
1 dl majonnäs
1 msk pressad citron
1 msk pressad vitlök
48 skalade räkor (2 räkor per gurkskiva)
1 stor gurka i 24 skivor (tänk på att ju mörkare gurkan är desto mer smakar den)
1 mogen röd paprika, skuren i tunna flagor genom fruktkötet
1 tsk salt
Så här gör du:
Blanda dill, majonnäs, citron, vitlök och salt. Du kan vispa rejält. Majonnäsen har en enastående förmåga att ta till sig ingredienser utan att falla samman.
Vänd försiktigt ner räkorna i majonnäsen. LÅt stå en stund i kylskåpet så att räkorna tar till sig av smakerna.
Ta räkorna ur såsen och lägg två på varje gurkskiva. Om du får sås över kan du droppa lite över räkorna.
Dekorera med dillkvist och ett par paprikaflagor.
Servera direkt.