Skriv ut recept Skriv ut recept

Stekt kyckling med kaprissås

,

Detta är mer än en sås. Det är ett universalverktyg. Du kan använda den som dressing till din sallad eller som pastasås. Formidabel liten sak om vi får säga det själv. Dessutom lättare att laga än det mesta. (Du kan köra allt i såsen i matberedaren. Då ser det inte ut som på bilden, men det blir minst lika gott när kaprisen är hackad i såsen. Du avgör själv)
Detta behöver du till fyra:
4 kycklingbröstfiléer (ca 800 g totalt)
salt och peppar till kycklingen
1 tsk torr timjan, krossad (till kycklingen)
Smör att steka kycklingen i
Till såsen:
1 dl torrt vitt vin
1 msk kaprisspad
2 dl majonnäs
1 dl kapris
1 tsk pressad vitlök
2 msk pressad citron
1 tsk salt
Så här gör du:
Salta, peppra och strö timjan på kycklingen. Stek dem i smör på medelvärme ca 6 minuter per sida.
Lägg alla ingredienser utom kaprisen i en matberedare och blanda. Rör därefter ner kaprisen. (Som nämnt så kör vi ofta allt samman inklusive kaprisen i matberedaren. Det blir inte lika snyggt, men faktiskt godare. Du fattar ditt eget beslut)
Servera kycklingen och skeda på generöst av såsen. Servera med en sallad eller annat grönt.