Skriv ut recept Skriv ut recept

Lättlagad och nyttig mat som har en orientalisk ton från ingefäran.
Detta behöver du till fyra:
4 laxfiléer utan skinn
2 matskedar olivolja
2 matskedar japansk soja
2 matskedar kinesisk sötsur chilisås
1 matsked riven ingefära
salt och peppar efter smak
Saften och det rivna skalet från 2 limefrukter
4 salladslökar skurna i tunna stänger på längden
Så här gör du:
Blanda samman olivolja, soja, chilisås, ingefära, limeskal och limesaft. Pensla filéerna runt om och lägg dem därefter i en plastpåse i kylen i en timma.
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett bakpapper på en plåt. När laxen marinerat färdigt lägger du dem på bakpappret och penslar med mer marinad. Salta och peppra laxen. Lägg salladslökarna vid sidan av laxen.
Baka i 20 minuter. Pensla med resterande marinad efter bakningen och servera med gröna bönor.