Skriv ut recept Skriv ut recept

Örtmajonnäs

En sås med stort användningsområde. Den fungerar som dipsås, men är helt underbar till din grillade fisk eller till skaldjur i alla dess former. Vi har faktiskt provat att lägga den på en skiva hårt bröd för att se om det fungerade som tilltugg till en god soppa. Och det fungerade så alldeles väldigt bra.
Detta behöver du som tillbehör till fyra personer:
2 dl färsk majonnäs (du hittar Rydbergs i kyldisken i de större livsmedelsbutikerna)
1 1/2 dl grovt hackad gräslök
1/2 dl färsk timjan (inte ihop packad)
1/2 dl färsk rosmarin /bara bladen)
1 tesked torr dragon1 tesked dijonsenap
1/2 tesked salt
Så här gör du:
Lägg allt i en matberedare och kör till en slät ljusgrön krämig sås. Smaka av om du vill ha mer salt eller vill syra upp med mer senap. Låt stå kallt åtminstone en halv timme innan servering. Gott!