Skriv ut recept Skriv ut recept

En mycket användbar liten sås. Du kan ha den som en klassisk dip, men lika gärna som sås till Hamburgaren, din grillade lax eller som alternativ till dressing i din Ceasar sallad. Vi har haft den med på provningar och många säger wow när man provar den med en skiva rökt lax och några Taco chips. Och naturligtvis dricker ett glas rött vin.Detta behöver du till fyra personer som sås till grillat:
2 dl färsk majonnäs (säljs i kyldisken och de flesta större affärer säljer Rydbergs)
1 dl passerade tomater
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
1 matsked pressad vitlök
Så här gör du:
blanda samman alla ingredienserna och ställ såsen svalt att vila åtminstone en halv timma innan serveringen så att smakerna hinner komma samman. Servera det efter eget tycke och smak. Som dipsås kommer du att upptäcka den redan  när du provar efter att ha gjort den färdig. Svårt att sluta prova.