Skriv ut recept Skriv ut recept

En lite fruktigare variant på en grekisk sallad som fungerar utmärkt för sig själv och lysande som tillbehör till din kyckling eller rökta lax.
Detta behöver du till fyra personer:
2 röda äpplen
1 tesked socker
1 purjolök
1/2 gurka
16 körsbärstomater
1 dl hackade soltorkade tomater
2 dl hela svarta oliver utan kärnor
2 dl fetaost i tärningar
1 dl hackad gräslök
2 matskedar olivolja
1 matsked balsamvinäger
1 tesked finhackad rosmarin
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Koka upp vatten i en kastrull och lägg i sockret.
Skala, klyfta och kärna ur äpplena. Lägg klyftorna i det kokande vattnet och låt koka 2 minuter. Lägg klyftorna direkt i iskallt vatten.
Halvera körsbärstomaterna. Blanda samma olja, vinäger och rosmarin och smaka av med salt och peppar. Hacka gurkan i små bitar.
Blanda all aingredienserna i en stor skål och häll över och vänd ner dressingen. Servera.