Ostgratinerad kyckling
En smaskig och väldigt lättlagad rätt som lätt kan lagas till många. Del lilla smaken av senap och lakrits ger rätten ett lyft.
Detta behöver du till fyra:
4 kycklingbröstfiléer
50 g smör
25 g mjöl
6 dl mjölk
150 g riven Västerbottensost
1 matsked dijonsenap
1 tesked lakritspulver
1 matsked koncentrerad kycklingfond
salt och peppar efter smak
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Placera kycklingfiléerna på ett smort ugnsfast fat. Täck med lock eller folie och baka mitt i ugnen i 20 minuter.
Under tiden gör du ostsåsen.
Smält smöret. Rör ner mjölet i smöret. Ta av värmen och rör i omgångar ner mjölken.
Sätt tillbaka på plattan och koka upp. Låt koka försiktigt i fem minuter.
Rör ner senap, lakrits, ost och fond. Smaka av med salt och peppar.
Ta bort locket/folien från kycklingen. Häll över ostsåsen och låt den gratineras i 25 minuter till dess att såsen är gyllenbrun.
Servera med sallad och en god potatis.