Skriv ut recept Skriv ut recept

En smaskig och väldigt lättlagad rätt som lätt kan lagas till många. Del lilla smaken av senap och lakrits ger rätten ett lyft och gör att det blir en perfekt rätt till ett kraftigt rött vin.
Detta behöver du till fyra:
4 kycklingbröstfiléer
50 g smör
25 g mjöl
6 dl mjölk
150 g riven Västerbottensost
1 matsked dijonsenap
1 tesked lakritspulver
1 matsked koncentrerad kycklingfond
salt och peppar efter smak
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Placera kycklingfiléerna på ett smort ugnsfast fat. Täck med lock eller folie och baka mitt i ugnen i 20 minuter.
Under tiden gör du ostsåsen.
Smält smöret. Rör ner mjölet i smöret. Ta av värmen och rör i omgångar ner mjölken.
Sätt tillbaka på plattan och koka upp. Låt koka försiktigt i fem minuter.
Rör ner senap, lakrits, ost och fond. Smaka av med salt och peppar.
Ta bort locket/folien från kycklingen. Häll över ostsåsen och låt den gratineras i 25 minuter till dess att såsen är gyllenbrun.
Servera med sallad och en god potatis.