Panerade kycklingbröst med mandel
Klassisk mat med en liten twist som faktiskt är lätt att laga och som inte kostar en förmögenhet. Lätt att laga till många.
Detta behöver du till fyra:
4 kycklingbröst utan skinn och ben
salt och peppar till kycklingen
1 hg rostad mandel, som du hackat väldigt fint
1 dl mandelolja
200 g smör
mjöl, ägg och panko till paneringen.
Pommes och en slät tomatsås till serveringen
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och peppra kycklingen.
Kör panko i matberedare eller stöt den fin i en mortel. Blanda med mandel och salt och peppar.
Vänd kycklingen i mjöl, därefter ägg och slutligen i pankoblandningen.
Hetta upp mandeloljan med smöret på medelvärme och stek kycklingen till dess att den får färg. Vänd och gör samma på andra sidan. Stoppa i ugnen i femton minuter så att kycklingen blir klar.
Servera direkt med varm ny pommes och en slät tomatsås eller ketchup med låg sötma.