En klassisk festrätt, som fått lite sydeuropeisk smak. Verkligt enkelt att laga och en fullträff att servera.
Fungerar bra med en potatisgratäng och något grönt, varför inte gröna bönor.
Det här behöver du till fyra:
150 g mjukt smör
2 msk finhackad färsk dragon
2 msk kapris, finhackade
3 ansjovisfiléer, finhackade
1 msk Dijonsenap
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk smör att steka i
4 skivor torkad skinka
4 fina bitar oxfilé på 200 g styck
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 100 grader.
Blanda smör, dragon, kapris, ansjovis, senap och vitlök i en matberedare. Kaprisen bör ha givit sältan, men smaka av om du vill ha mer salt. Rulla smöret i en bit bakpapper så att du får ett rör. Lägg röret inlindat i bakpapper i en plastpåse i frysen i 45 minuter. T därefter fram det direkt.
Skär skinkan i halvor på längden. Peppra köttet på båda sidor. Rulla skinkan runt köttet på kortsidorna. Är det nödvändigt så fäst med tandpetare.
Hetta upp smöret rejält i en stor stekpanna. När smöret är riktigt hett steker du snabbt kortsidorna genom att hålla köttet med matpincett. Ta en köttbit i sänder. Därefter steker du en minut på varje sida så att köttet får fin färg. Lägg därefter köttbitarna på ett ugnsfast fat. Salta på ovansidan och ställ fatet i ugnen. Låt stå mitt i ugnen i 30 minuter. Ta ut ur ugnen och täck med metallfolie. Låt vila i fem minuter och servera därefter med en skiva av smöret, lite potatisgratäng och något grönt.

Vinklubben Tre Kronor
Vinklubben Tre Kronor arrangerar vinprovningar i flera av Sveriges största städer. De har temat mat och vin med inspiration om vinets historia och hur du bäst använder viner du uppskattar . Det behövs inga förkunskaper och vinprovningarna är lättsamma och avslappnade.
Nyhetsbrevet
Kontakta Oss
Tre Kronor Vin AB
info@trekronorvin.se