Skriv ut recept Skriv ut recept

En god och lite annorlunda torskrätt med mycket smak. Lättlagat. Servera med en god potatis och lite sallad.
Det här behöver du till fyra:
8 hg torskfilé skuren i fyra portionsbitar
1 msk avokadoolja
2 tsk korianderpulver
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
4 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk pressad citron
2 msk olivolja
100 g smält smör
2 dl hackad persilja
Så här gör du
Sätt ugnen på 175 grader
Torka torsken med hushållspapper runt om.
Blanda samman alla kryddor på en flat tallrik. Sprid ut det till ett jämnt lager. Pressa torskbitarna ner mot kryddorna så att det tränger in lite i ytan. Gör det på båda sidor och med alla torskbitarna.
Hetta upp en stekpanna och häll i avokadooljan. Stek fisken med stark värme på båda sidorna en dryg minut per sida. Lägg därefter torskbitarna i en ugnsfast form. Ställ åt sidan.
Stek vitlöken i samma panna till dess att den mjuknar, ca 3 minuter.
Blanda samman olja, smält smör och pressad citron. Häll långsamt över fisken. Baka mitt i ugnen i 25 minuter. Ta ur ugnen och strö över persiljan. Servera med smörsåsen.