Skriv ut recept Skriv ut recept

Ett orientaliskt inspirerat recept som passar väldigt många. Det är fylligt utan att vara starkt och det nästan lagar sig själv. Roligt att bjuda på eftersom det ligger lite utanför den vanliga vardagsmaten.
Detta behöver du till fyra:
4 portionsbitar laxfilé utan skinn och ben
1 stor gul lök i lövtunna skivor
3 vitlöksklyftor, finhackade
3 cm ingefära, riven
1 msk currypulver
1 msk thailändsk röd curry
1 msk koncentrerad fiskfond
1 msk Dijonsenap
2 msk olivolja
4 dl kokosmjölk
1 msk rivet apelsinskal
1 msk pressad citron
2 citroner i tunna skivor
salt och peppar efter smak
Citronskivor till serveringen och om du önskar färska korianderblad.
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Hetta upp oljan i en stor stekpanna.
Stek löken mjuk. Lägg därefter i vitlök, ingefära, curry, röd curry, fiskfond, dijonsenap, apelsinskal och pressad citron. Låt steka samman några minuter. Häll i kokosmjölken. Låt sjuda samman på låg temperatur i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar
Lägg laxskivorna på ett ugnssäkert fat. Placera citronskivor där du ska lägga laxbitarna. Salta och peppra laxen runt om. Placera bitarna på citronskivorna. Täck laxen med citronskivor. Häll försiktigt såsen över laxen så att det täcker. Baka i ugnen i 25 minuter. Servera med ett gott ris, några färska citronskivor och om du är korianderanhängare lite färska korianderblad.

Method

Pre-heat oven to 180˚C
In an oven-friendly pan, heat the oil and add the onion, garlic and ginger.
Gently fry until the onions are soft. Add the mustard seeds and coriander seeds until they start to pop.
Add the turmeric and 4-5 curry leaves, then cook for a further 2 minutes.
Add the Kohinoor Butter Chicken Sauce and stir well. Simmer for 5 minutes.
Add the salmon fillets to the pan and gently spoon the sauce over the fillets until they’re covered.
Add half the lemon slices under and around the salmon and bake for 15-20 minutes until the salmon is cooked.
Serve with lots of black pepper, curry leaves, and fresh lemon.