Panerad torsk med mandel och apelsin
En lite moderniserad gammal favorit. En fiskpinne med stil. Riktigt lättlagat. Vi serverar det bara med en lite syrad gräddfil.
Detta behöver du till fyra:
4 jämnstora bitar torsk utan skinn och ben på ca 150 g vardera
2 ägg
3 msk vetemjöl
3 dl pankoströ
1/2 dl hackad mandel
rivet skal av två apelsiner
2 tsk salt
1 tsk vitpeppar
Smör och olja att steka i
till såsen
3 dl gräddfil
2 msk pressad citron
rivet skal av en citron
1/2 tsk salt
Så här gör du:
Rör samman äggen.
Blanda panko med den hackade mandeln och apelsinskalen
Blanda samman såsen
Torka fisken ordentlig torr. Salta och peppra fisken och mjöla den runt om.
Doppa fisken i ägget och vänd den sedan i pankoblandningen så att det täcker helt.
Hetta upp lite olja och ganska mycket smör i en stekpanna.
När pannan är riktigt varm steker du fisken fem minuter per sida och låter den därefter vila några minuter innan du serverar den med såsen och kanske en persiljekvist och några citronklyftor.