Skriv ut recept Skriv ut recept

Pannacotta med hallon

En italiensk favoritdessert, som egentligen ska göras på ett lite mer komplicerat sätt, men vem vill spendera timmar med att reducera grädde. Vi kör med gelatin i receptet i stället.

Detta behöver du till fyra:
3 gelatinblad
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
1 vaniljstång
30 g socker
till såsen
2 dl frysta hallon
1/2 dl socker
4 cl mörk rom
Till serveringen:
färska hallon
myntablad

Så här gör du:
Lägg gelatinbladen i vatten till dess att de blir mjuka
Dela vaniljstången på längden och skrapa ut innehållet.
Lägg det tillsammans med mjölk, grädde och socker i en kastrull. Lägg också i de tömda vaniljstjälkarna.
Koka upp blandningen. Ta bort vaniljstjälkarna med en pincett.
Rör ner de mjuka gelatinbladen och rör så att de verkligen löses upp.
Häll blandningen i portionsskålar. Ställ dem kallt i några timmar så att det stelnar.
Koka under tiden samman frysta hallon, socker och rom. När såsen börjar tjockna silar du ner den i en skål och ställer skålen kallt till dess att pannacottan stelnat.
Skeda försiktigt lite av såsen över portionssålarna. Det ska bli som ett rött täcke. Placera färska hallon på toppen och en kvist mynta. Servera