Parmalindad torsk
Extremt nyttigt och samtidigt mycket gott. Det är mat som nästan lagar sig själv och fungerar till vardags och fest. Det blir inte mycket bättre.
Detta behöver du till fyra:
4 torskfiléer på ca 175 g vardera
1 matsked hackade färska rosmarinblad
1 matsked rivet citronskal
8 skivor parmaskinka
200 g sparrisknoppar
200 g minimajs
olivolja
salt och peppar
Till serveringen:
3 dl creme fraiche upprört med 1/2 dl citronsaft och hackad gräslök
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Salta och peppra torsken runt om. Blanda samman rosmarin och citronskal. Strö det över ovansidan på fisken.
Linda två skivor parmaskinka runt varje fiskfilé. Smörj ett ugnsfast fat med olivolja. Lägg ut fisken sida vid sida och lägg grönsakerna bredvid. Salta och peppra lätt över grönsakerna. Droppa olja på både fisk och grönsaker.
Baka mitt i ugnen i 15 minuter. Grönsakerna ska vara spänstiga men inte stenhårda. Servera fisken med grönsakerna och lite citron creme fraiche.