Skriv ut recept Skriv ut recept

Parmesantomater

En fin liten rätt som är en perfekt sidorätt till det mesta du grillar. Men det duger som en lockande förrätt också.

Detta behöver du till fyra som förrätt:
3 stora bifftomater skurna i tjocka skivor
1/2 dl olivolja
4 droppar olivolja
1 tesked salt
1/2 tesked malen svartpeppar
2 dl riven parmesan
1 matsked hackad basilika

Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg tomatskivorna på bakpapper på en plåt. Blanda olja, salt och peppar. Blanda parmesan med hackad basilika. Pensla tomatskivorna generöst med oljan. Lägg en liten hög med ostblandningen på den penslade tomatskivan. Stoppa i ugnen och kör ca 10 minuter eller till dess att osten fått färg. Servera direkt. Gör du det som en egen rätt kan du komplettera med lite grön sallad vid sidan.