Skriv ut recept Skriv ut recept

Quiche (paj) på matjes

Ett väldigt trevligt alternativ att servera sillen, om du vill skapa en mer lagad rätt och bara vill ha en enda sill. Mycket enkelt att göra och ett mycket vackert resultat.

Detta behöver du till en paj:
färdig pajdeg i rulle
3 dl matjessill skurna i mindre bitar
8 ägg
1/2 dl riven västerbottensost
1/2 dl vispgrädde
1/2 rödlök finhackad
2 ansjovisfiléer, finhackade
1 tesked salt
1/2 tesked vitpeppar
1 tesked färsk timjan
1/2 röd paprika som du rostat (lägg ca 30 minuter i ugn på 150 grader)

Så här gör du:
Pressa ut den färdiga pajdegen i pajformen du ska använda.
Vispa äggen med grädden. Lägg i salt, peppar, timjan, rostad paprika, ansjovis och sill i äggblandningen. Baka pajformen i 20 minuter i ugn på 175 grader utan innehåll. Häll i smeten, strö över osten och baka vidare ytterligare 25 minuter. Slå av ugnen och låt pajen stå kvar i ugnen i ytterligare tio minuter. Ta ut pajen och låt den svalna något. Servera med en klick gräddfil och en nypa grön sallad. Riktigt trevlig variant på sill.