Parmesangratinerad torsk
Enkel klassisk mat som blivit en favorit hos oss. Servera torsken med lite gräddfil med nedrörd pressad citron och en liten sallad vid sidan. Både vackert och gott.
Detta behöver du till fyra:
4 portionsbitar torsk utan skinn och ben
2 dl ströbröd
2 dl finriven Parmesan
3 msk smör i rumstemperatur
3 msk majonnäs
3 salladslökar, bara det gröna, i tunna skivor
1 msk Worchestershire sås
1 tsk Tabasco
2 msk pressad citron
salt och peppar
hackad persilja till dekor
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg bakpapper på en ugnsplåt.
Salta och peppra torskbitarna runt om och lägg dem på bakpapperet.
Blanda samman alla övriga ingredienser utom persiljan till en pasta. Bred ut pastan jämnt på torskbitarna.
Ställ mitt i ugnen och baka i tio minuter. Vill du ha mer färg på osten så kan du bränna av under grillen i ugnen eller bränna av med en liten gasolbrännare om du har det. Men det smakar lika bra utan. Strö över hackad persilja. Servera med syrad gräddfil.