Västerbottensomelett med jalapeno och avokado
Härlig mat till brunchen men det fungerar som en underbar frukosträtt eller som en nyttig förrätt.
Det här behöver du till en omelett, som är riklig för två personer:
4 stora ägg
2 jalapenofrukter utan frön i skivor
1 msk smör
1 tsk salt
5 dl riven Västerbottensost
hackad persilja till serveringen
1 stor avokado till serveringen (eller två mindre)
Så här gör du:
Vispa samman äggen med saltet i en skål.
Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Smält och hetta upp smöret.
Lägg i den skivade Jalapenon. Låt steka i 3-4 minuter till dess att jalapenon börjar få färg.
Häll försiktigt i det vispade ägget. Se till att jalapenon är jämnt fördelad innan du häller i ägget.
Puffa in ägget mot mitten med en spatel och låt det flytande ägget rinna ut i kanterna. Fortsätt med detta till dess att ägget nästan har stelnat. (Det ska ligga ett tunnt lager flytande ägg på toppen). Sprid osten över halva omeletten och vält över halvan som inte har ost. Låt steka en minut till och vänd därefter omeletten och låt den steka en minut på andra sidan.
Servera direkt med lite persilja och en skalad och kärnfri avokado i skivor. (Antingen serverar du på ett fat som man får ta ifrån eller så delar du upp omeletten på portionstalrikar.