Skriv ut recept Skriv ut recept

En lättlagad och spännande rätt som ger dig både fina smaker och väldigt bra passning med ett friskt vitt vin. Fungerar lika bra i vardagslag som till fest.
Detta behöver du till fyra:
Spaghetti efter aptit till fyra
4 kycklingbröst utan skinn och ben
2 matskedar olivolja
1 burk kronärtkockshjärtan, avrunna och skurna i mindre bitar
1 grapefrukt, skalad och hackad i små, små bitar
1 finhackad gul lök
1 tesked dragon
2 matskedar pressad citron
Skalet av grapefrukten, rivet (bara det yttre)
Skalet av en citron, rivet (bara det gula)
1 matsked koncentrerad kycklingfond
1 dl riven Västerbottensost
1/2 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Dela kycklingfiléerna på mitten på längden och sedan i tre delar så att du får sex bitar av varje filé. Lägg i en stor kastrull med lock: olivolja, grapefrukt vin, dragon, gul lök, kycklingfond och  pressad citron. Låt koka på medelvärme i tio minuter. Lägg i kyckling, kronärtkockshjärtan och vispgrädde. Rör om och låt koka ytterligare 30 minuter under lock. Koka pastan i stor kastrull med mycket saltat vatten två minuter mindre än vad paketet anger för koktid.
Häll av vattnet från pastan och häll över kycklingsåsen över pastan, lägg i det rivna citronskalet, grapeskalet och västerbottensosten och blanda med försiktig omrörning under tre minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera genast och vill du ha lite grönt så sprinkla över lite finhackad persilja.