Pulled pork med pasta
Pulled pork är fläskkött som kokats länge och har blivit mycket populärt i Sverige. Detta är ett recept som är lättlagat. Du kan göra långkoket på fläskköttet flera dagar innan om det passar dina planer.
Pulled Pork:
1 1/2 kg fläskkött med ben
2 gula lökar
1 1/2 liter färdigblandad köttfond
2 teskedar kummin
1 dl balsamvinäger
1 matsked olivolja
Så gör du pulled pork:
Värm upp oljan i en gryta med lock. Skiva löken och lägg den i botten. Lägg köttet över löken. Blanda fond och vinäger och häll över köttet. Koka upp och låt sjuda under lock i 8 timmar. Låt svalna och ta ur köttet. Dela och dra av benet till små strimlor med en sked och gaffel. Spara till dess att du ska använda det.
Pasta med pulled pork:
Penne pasta efter aptit
1 matsked olivolja
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 skivad gul lök
1 dl vitt vin
1 liter halverade körsbärstomater
1 tesked kummin
1/2 tesked svartpeppar
1 tesked salt
hackad persilja
1 dl riven Parmesan
7 dl pulled pork
Så här gör du:
Koka pastan i saltat vatten enligt instruktionerna på paketet. Häll av och låt ångtorka.
Värm upp oljan på medelvärme i en stor kastrull. Lägg i lök,vitlök och svamp och stek till dess att löken blir mjuk, det tar ca 5 minuter. Häll i vinet och se till att skrapa loss allt som eventuellt fastnat. Häll i tomaterna och kryddorna. Blanda samman. Lägg i pulled pork. Låt koka samman i ca fem minuter. Lägg i pastan och blanda samman väl. Servera och strö över Parmesan och persilja.