Skriv ut recept Skriv ut recept

Lättlagat och gott. Dessutom går det snabbt.
Detta behöver du till fyra:
6 matskedar olivolja
1/2 kg räkor, skalade
1 matsked koncentrerad kycklingfond
1 matsked Pernod
4 vitlöksklyftor, skurna i tunna skivor
250 g färska champinjoner i skivor
2 dl hackade tomater utan skal
1 dl vitt vin
3 dl konserverade kronärtkockshjärtan, skurna i bitar
rivet skal från 1/2 citron
salt och peppar
250 g Capellini pasta (den tunnaste spaghetti typen)
2 matskedar finhackad persilja
Så här gör du:
Koka pastan en minut mindre än vad paketet säger och häll direkt av vattnet när tiden har gått.
Hetta upp en stekpanna. Lägg i olivolja och vitlöken och stek den mjuk. Tillsätt vin, fond, Pernod, svamp, tomater och kronärtskockor. Smaka av med salt och peppar. Låt koka under omrörning ca 8 minuter.
Vänd ner räkorna, citronskalet och persiljan i såsen.
Häll såsen över pastan och blanda försiktigt. Låt stå en minut och vänd då och då. Servera sedan direkt.