Skriv ut recept Skriv ut recept

Det är ett jättegott tilltugg till ett glas vin på balkongen, men det fungerar också strålande som ett tillbehör till den kokta eller grillade laxen eller till en kryddig korv. Otroligt enkelt att göra.
Detta behöver du till fyra personer:
4 matskedar fet färskost (typ Philadelphia)
2 matskedar crème fraiche
1 1/2 matsked nyriven färsk pepparrot
1 tesked pressad citron

salt och peppar efter smak
18 små kvistar färsk dill
1 stor mörkgrön gurka (ju mörkare grön desto högre kvalitet)
Så här gör du:
Blanda färskosten med crème fraiche, citron och pepparrot och låt stå kallt ca 1 timma. Smaka av med salt och peppar och rör om.
Skär gurkan i 18 skivor ca 2 cm breda. Ta med en liten vass tesked bort lite av kärnorna i alla skivorna utan att det går hål igenom.
Lägg på pepparrotscrèmen på alla gurkskivorna och toppa med en kvist dill. Känns fräscht och läckert både som det är och med mat.