Skriv ut recept Skriv ut recept

Helt otroligt gott och synnerligen lättlagat. Det fungerar som en förrätt eller som en lätt lunch eller vickning. Mycket uppskattat och användbart .
Detta behöver du till fyra som lunch eller mellanrätt.
1 baguette som du skär i ca 2 cm tjocka skivor diagonalt. Skivorna steker du sedan i het olivolja på båda sidor.
1 matsked olivolja till dressing
2 burkar rensade sardiner i olja
3 dl gröna oliver utan kärnor, hackade
3 dl hela soltorkade tomater i olja
1 finhackad rödlök
3 vitlöksklyftor, krossade
salt och peppar efter smak
saften från en citron
dill till dekor
Så här gör du:
Stek brödskivorna snabbt i het olivolja på båda sidorna.
Blanda samman olivolja, pressad citron, vitlök och salt och peppar. Blanda oljeblandningen med de hackade oliverna och löken.
Lägg lök- och olivblandningen på det stekta brödet. Lägg soltorkad tomat ovanpå och sist en eller två sardiner. Garnera med lite dill.