Skriv ut recept Skriv ut recept

Pasta med rökt lax, kapris och citron

Väldigt fin variant på pasta med fisk med fin syra som passar ett vin med friskt anslag.
Detta behöver du till fyra:
600 g kallrökt lax i bit utan skinn
3 msk citronjuice
1 msk olivolja
400 g Spaghetti eller Fettuccine
1 msk olivolja
3 msk kapris
3 dl riven parmesan
1 dl grovhackad persilja
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Skär laxen i små tärningar och lägg den i en skål med olivolja och citron. Salta och peppra. Blanda ordentligt och låt ligga kallt under minst 30 minuter. Rör om ibland.
Koka pastan al dente i saltat vatten. Låt därefter rinna av ordentligt direkt.
Hetta upp en stor stekpanna. Lägg i oljan och kapris och låt steka några minuter.
Blanda pastan med hälften av Parmesanen och kaprisblandningen. Blanda och lägg på tallrik. Häll resten av Parmesanen i skålen med laxen. Lägg i persiljan, lite svartpeppar och blanda.
Skeda laxen över pastan på tallriken. Servera direkt.