Skriv ut recept Skriv ut recept

Pepparrotsgratinerad lax med granatäpple

Underbart gott och dessutom lättlagad mat som sköter sig nästan själv. Trots att det är fisk ska du leta efter ett bra rött vin att dricka till.
Detta behöver du till fyra personer:
Till marinaden:
2 1/2 dl creme fraiche
1 dl riven pepparrot
1 tesked blomsterhonung
1 matsked Worcestershire sås
saften och det rivna skalet av en citron
salt och peppar
Till fisken:
8 hg laxfilé utan skinn och ben
Kärnorna från ett granatäpple (ca 2 dl)
Hackad gräslök till dekor
salt och peppar
Så här gör du:
Blanda samman alla ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en ugnsfast form med lite olja.
Placera 1/3 av marinaden på botten där laxen ska ligga. Lägg över laxfilén. Salta och peppra laxen. Sprid resterande marinad över laxen.
Ställ mitt i ugnen och låt baka till dess att den får färg, men inte blir bränd. Det tar ca 15 minuter. Ta laxen ur ugnen och sprid ut granatäpplena över den gratinerade fisken. dekorera med gräslök.
Servera med en god potatis.