Skriv ut recept Skriv ut recept

Lättlagad och populär rätt som du kan kombinera med sallad, potatis i olika former eller ett gott bröd.
Detta behöver du till fyra personer:
4 kycklingbröst
sås i ugnen:
2 dl chilisås
2 msk olivolja

3 msk japansk soja
3 msk riven pepparrot
1 msk riven ingefära
1 msk pressad citron
salt och peppar efter smak
tillbehör:
2 citroner i skivor
olivolja att steka citronerna i
sås:
3 dl creme fraiche
2 msk pressad citron
1 tsk salt
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och peppra kycklingen runt om. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form med kanter. Blanda samman alla övriga ingredienser utom de skivade citronerna. Smaka av om du behöver salt eller peppar. Sojan är ganska salt i sig. Häll såsen över kycklingen och placera mitt i ugnen. Baka i 25 minuter och ös kycklingen med jämna mellanrum.
Skiva citronerna och stek dem i mycket het olja så att de får färg på båda sidorna.
Servera kycklingen med de stekta citronerna och en grön sallad. Blanda ihop creme fraichen som extra sås. Ta resterande sås ur ugnsfatet och häll det över kycklingarna när du serverar.