Skriv ut recept Skriv ut recept

Kycklingrätt som passar väldigt många. Du kan ha pasta till eller varför inte en god sallad. Eller både och. Det är mycket lättlagat.
Detta behöver du till fyra:
1 msk paprikapulver (helst rökt paprikapulver om du hittar det)
2 tsk torr timjan
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
4 stora kycklingbröst, skurna i halvor
2 msk olivolja
2 gröna paprikor, skurna i tunna skivor som du delar i bitar
2 vitlöksklyftor, pressade
2 gula lökar, skurna i skivor
3 dl krossade tomater (burk)
1 msk kycklingfond
1 dl vitt vin
1 lagerblad
1 tsk salt till såsen
Så här gör du:
Blanda samman paprika, timjan, salt och svartpeppar. Strö kryddningen över kycklingfiléerna.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Stek kycklingen 4 minuter på varje sida så att de får färg.
Ta kycklingen ur stekpannan. Lägg vitlök, lök och paprika i stekpannan utan att rengöra den. Låt steka till dess att löken och paprikan mjuknar, ca 4 minuter.
Lägg i fond, vin, krossade tomater, lagerblad och salt. Blanda och koka upp. Lägg tillbaka kycklingbitarna och låt sjuda under lock i 15 minuter. Servera kycklingen med såsen. Pasta och en sallad passar bra till.