Skriv ut recept Skriv ut recept

God och väldigt lättlagad torskrätt som blir till bjudmat. Servera bara med en sallad på sidan.
Det här behöver du till fyra:
4 rejäla bitar torsk utan skinn och ben
4 matskedar pesto
75 gram ströbröd
det rivna skalet av en citron
1 msk pressad citron

1 matsked finhackad dill
1 matsked finhackad gräslök
1 matsked finhackad persilja
salt och peppar efter smak
Sallad att servera till
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg torskfiléerna på ett smort ugnssäkert fat. Bred på 1/2 matsked pesto på varje fiskfilé. Blanda i en skål ströbrödet, citronskalet, pressad citron, kryddorna och resten av peston. Blanda väl samman och salta och peppra.
Fördela blandningen över torskfiléerna och tryck till så att blandningen blir lite kompakt.
Ställ i ugnen och baka i 20 minuter. Servera direkt.