Skriv ut recept Skriv ut recept

Enkel och lättlagad vardagsmat, som kan fungera riktigt bra som en förrätt om du serverar pizzaslices.
Detta behöver du till en pizza:
1 färdig pizzadeg (du kan göra egen om du vill; du hittar recept här på sidan)
2 matskedar pesto på basilika
2 matskedar olivolja
till toppingen:
4 dl cherrytomater skurna i halvor
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 matskedar olivolja
salt och peppar efter smak
1 dl finhackad färsk basilika
4 dl mozzarellaost i tunna skivor
3 dl riven västerbottensost
Så här gör du:
Sätt ugnen på högsta möjliga värme.
Blanda samman tomater, vitlök, olivolja, hackad basilika och salt och peppar. Blanda ordentligt och ställ svalt medan du gör i ordning botten.
Lägg lite mjöl på arbetsbordet och placera degen där. Sträck först ut den med händerna och kavla den därefter så tunn du kan.Blanda samman olivoljan och peston. Pensla pizzabotten och lämna en kant runt om på ca 1 cm.
Sprid ut de tunna mozzarellaskivorna över hela pizzan. Sprid sedan ut tomatblandningen jämnt fördelat över pizzan.
Sprid sist ut den rivna Västerbottensosten.
Baka mitt i ugnen i ca 15 minuter eller till dess att osten fått färg och ”bubblar”. Servera direkt.