Skriv ut recept Skriv ut recept

Otroligt god pizza som du serverar som en liten mellanrätt tillsammans med ett vin med restsötma. Enkel att göra och väldigt rolig att bjuda på. Detta behöver du till fyra:
En tunn färdig pizzabotten (eller gör en själv)
1 matsked olivolja
salt och peppar efter smak
8 fikon
1/2 dl brunt socker
1 1/2 matsked balsamvinäger
1 matsked pressad citron
3 dl riven cheddarost
3 dl ruccola sallad grovt hackad
4 jordgubbar skurna i halvor
1 dl chevre ost, smulad
Så här gör du;
Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla pizzadegen med olja. Salta och peppra.
Baka pizzan 7 minuter mitt i ugnen.
Dela fikonen i tre delar och doppa dem i socker. Se till att det täcker.Värm upp en stor stekpanna och lägg i fikonen så att de börjar karamellisera. Det tar ca 3 minuter. Vänd på dem. Tillsätt balsamvinäger och citron och låt koka ytterligare 4 minuter. Sätt åt sidan.
När pizzadegen är bakad. Strö cheddarosten över pizzan. Toppa med ruccola, fikon, jordgubbar och fetaost. Baka färdig mitt i ugnen i 7 minuter så att osten smälter. Salta och peppra. Droppa över lite extra balsamvinäger.