Pizza på potatis
En lika enkel som trevlig rätt. Du kan servera den som tillbehör till kött eller fisk utan att toppa den med något annat än sallad coh du kan servera den som förrätt, smårätt eller vickningsrätt. Det blir väldigt trevliga smaker och set ser mycket lockande ut. Oh som sagt, du behöver inte vara någon mästerkock för att lyckas. Lägg allt i rätt ordning och stoppa i ugnen så kommer det ut en färdig rätt!
Detta behöver du till 4 personer:
1 kg smakrik potatis som sparrispotatis eller mandelpotatis
1 matsked olivolja
1 dl krossade och passerade tomater
1 mozzarellaost
2 teskedar balsamvinäger
5 droppar sesamolja
salt
peppar
oregano
4 tunna skivor rökt skinka
1 knippa ruckolasallad
1 matsked pinjenötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Skär potatisen oskalad i tunna skivor. Lägg skivorna på botten av ett ugnsfast fat eller på bakpapper ugnsplåt. Drissla över olivoljan och krydda generöst med salt och peppar.
Häll över tomaterna, jämnt fördelat. Skär mozzarellan i tunna skivor och placera osten jämnt över fatet. Krydda med oregano och vinäger och sesamolja. Stek pinjenötterna utan fett så att de blir lejongula.
Ställ in potatisen mitt i ugnen. Låt stå ca 15 minuter eller till dess att osrten smält och börjar få färg. Ta ut potatisen och sprid skinkan jämnt över potatisen. Placera ruckolan mitt på fatet i en liten hög. Sprid pinjenötterna över din potatispizza.