Polynesisk curry
Vi brukar uppmuntra till att kasta sig över lite oväntade kryddningar för att hitta rätt med sina viner. Här får du en rätt med polynesiska smaker som passar alldeles utmärkt till ett fruktigt vitt vin som slutar en aning sött.
Detta behöver du till fyra personer:
4 kycklingfiléer utan skinn och ben
2 matskedar olivolja
1 burk kokosmjölk
2 matskedar curry
1 matsked koncentrerad kycklingfond
2 matskedar tomatpuré
1 1/2 dl krossad ananas
1 1/2 dl krossade tomater
1 dl riven torkad kokos
1 dl skalade jordnötter
1 dl torkade bananer i skivor
salt
basmatiris
Så här gör du:
Koka riset efter instruktioner på förpackningen.
Skär kycklingen i grova skivor och stek dem runt om i het olivolja. Fyll på i samma kastrull med kokosmjölk. curry, kycklingfond, krossade tomater och tomatpuré.
När det kokat upp tillsätter du jordnötterna och de torkade bananerna.
Låt sjuda under ca 10 minuter. Smaka av med salt.
Servera portioner genom att göra en ring med ris och placera såsen i mitten. Strö över den rivna kokosen.