Potatis ”Byron”
Det finns olika originalrecept på denna klassiska potatisanrättning. I princip är det en kombination av potatis, grädde och ost. Vi har gjort en liten variant på temat och då finns det med en klick smör också. Det är en variant på en bakad potatis och passar utmärkt som tillbehör till kötträtter antingen det är en grillad köttbit eller en gryta.
Det här behöver du till fyra:
2 stora bakpotatisar
(Om du vill kan du ta flera mindre potatisar också. Det viktiga är att det är en mjölig sort)
4 teskedar smör
1 dl vispgrädde
1 dl riven parmesan
salt och peppar
Så här gör du:
Stick små hål i potatisarna med en gaffel. Ställ ugnen på 150 grader och lägg potatisarna oskalade i ugnen i 1 timme och 20 minuter. Ta ut potatisarna och skär dem i halvor med en vass kniv. Gröp ur potatisen ur varje potatishalva och mosa runt med en tesked smör. Salta och peppra. Lägg tillbaka moset i det tomma potatisskalet. Forma moset så att det är en grop i mitten och kanterna är lite högre. Vispa samman osten och grädden. Lägg i lite salt och peppar. Fördela ost- och gräddröran ovanpå potatisarna. Ställ potatisarna högt upp i ugn på 250 grader eller i en salamander. Låt stå till dess att potatisen får färg. Servera.