Potatisgratäng med bacon
Det är egentligen ingen riktig sufflé, men smeten med ägg och grädde ger den känslan och smakerna kommer fint från bacon och soltorkade tomater.
Detta behöver du till fyra:
1 kg tvättad oskalad potatis
2 dl riven mozzarella
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl hackad ostekt bacon
1 dl soltorkade tomater i olja(Skurna i små bitar)
2 teskedar salt
2 ägg
2 dl vispgrädde
smör att steka i
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Stek lök och vitlök mjuk i lite smör.
Skiva potatisen utan skalet på i tunna skivor
Lägg ett lager potatis i botten på en ugnsfast form
Blanda löken med bacon, soltorkade tomater och ost samt en tesked salt och strö jämnt över potatisen.
Täck med ett lager potatis till. Upprepa sedan allt en gång till. Och täck sist med potatis på toppen.
Vispa samman ägg och vispgrädde ordentligt.
Häll över gräddblandningen.
Ställ längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Skulle du få för mycket färg så täcker du resten av tiden med metallfolie över formen, men det brukar inte hända om temperaturen stämmer: