Skriv ut recept Skriv ut recept

En vårlig klassiker, som du numera kan njuta av hela året. Hollandaisen gör att du kan dricka ett gott rött vin med din sparris.
Detta behöver du till fyra:
20 gröna sparrisar
till kokningen:
vatten
1 matsked ättika
1 matsked socker
1 tesked salt
till hollandaisen:
200 gram smör
3 matskedar vatten
3 äggulor
1 matsked pressad citron
salt och peppar
Så här gör du:
Koka upp vatten med ättika, salt och socker. Koka sparrisen ca 7 minuter eller till dess att den har den konsistens som du önskar.
Ha alla ingredienser till hollandaisen rumstempererade.
Vispa samman äggulor, vatten, citronjuice med salt och peppar.
smält smöret i vattenbad så att det inte blir hett.
Häll långsamt under ständig vispning ner det smälta smöret i äggblandningen. Det ska bli tjockt och krämigt.
Innan serveringen skär du av ett par centimeter längst ner på sparrisen om du upplever att den är hård i ändarna.
Servera sparrisarna med hollandaissås gärna när den fortfarande är ljummen.