Skriv ut recept Skriv ut recept

Grön sparris med hollandaise

,

En vårlig klassiker, som du numera kan njuta av hela året.
Detta behöver du till fyra:
20 gröna sparrisar
till kokningen:
vatten
1 matsked ättika
1 matsked socker
1 tesked salt
till hollandaisen:
200 gram smör
3 matskedar vatten
3 äggulor
1 matsked pressad citron
salt och peppar
Så här gör du:
Koka upp vatten med ättika, salt och socker. Koka sparrisen ca 7 minuter eller till dess att den har den konsistens som du önskar.
Ha alla ingredienser till hollandaisen rumstempererade.
Vispa samman äggulor, vatten, citronjuice med salt och peppar.
smält smöret i vattenbad så att det inte blir hett.
Häll långsamt under ständig vispning ner det smälta smöret i äggblandningen. Det ska bli tjockt och krämigt.
Innan serveringen skär du av ett par centimeter längst ner på sparrisen om du upplever att den är hård i ändarna.
Servera sparrisarna med hollandais gärna när den fortfarande är ljummen.