Spaghetti Tomat
En av de verkliga enkla klassikerna. Spagetti med tomatsås. Gjord på enklaste möjliga vis. Och avnjuten med ett perfekt italienskt vin blir det så gott som något blir.
Detta behöver du till fyra:
1/2 liter körsbärstomater skurna i halvor
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 matskedar olivolja
Rikligt med basilikablad
Parmesan till serveringen
salt och peppar efter smak
spaghetti efter aptit
Så här gör du:
Lägg oljan i stor kastrull på medelvärme. Lägg i tomaterna, vitlök och basilikan (spara blad till serveringen). Salta och peppra. Koka ca 15 minuter. Kör därefter i matberedare till en jämn blandning och koka upp igen i kastrullen.
Koka upp vatten i en stor kastrull för Spaghettin. Salta väldigt rikligt. Koka en minut mindre än vad paketet säger. Häll av vattnet och behåll pastan i den varma kastrullen. Rör ner tomatsåsen och vänd runt under en minut. Servera direkt med riven parmesan och blad av färsk basilika.