Skriv ut recept Skriv ut recept

En behaglig rätt, som lämnar ett stort intryck och som du med fördel dricker ett bra rött vin till.
Detta behöver du till fyra:
300 gram skalade färska räkor
1/2 dl koncentrerad fiskfond
1 matsked koncentrerad skaldjursfond
1/2 liter torrt vitt vin
1 dl finhackad röd paprika
1 tesked krossad vitlök
1 tesked currypulver
1 matsked Worcestershiresås
1 matsked balsamvinäger
6 cl Pernod
4 dl vispgrädde
salt och peppar vid behov
dekorera med lite finhackad gräslök
Så här gör du:
Koka samman vitt vin, fiskfond, skaldjursfond, paprika hack, vitlök, curry, Worcestershiresås och balsamvinäger. Låt sjuda 15 minuter. Lägg i Pernod och låt koka upp. Tillsätt grädden och koka samman ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar
Lägg de skalade räkorna i djup tallrik eller soppskål och häll över soppan. Servera het.