Rådjursburgare
Alldeles underbart gott och du kan ju faktiskt ta det vilt som du har till hands. Försök använda nymalet kött eller om det varit fryst alldeles nytinad färs. Servera med dina favorittillbehör antingen det är bröd, pommes eller en läcker sallad.
Detta behöver du:
1/2 kg malet rådjurskött (eller annat vilt)
1/2 kg fläskfärs
1/2 dl ströbröd
1 ägg
2 matskedar finhackad rödlök
1 matsked finhackad röd peppar utan några som helst kärnor
2 teskedar salt
1 tesked nymalen svartpeppar
1 tesked paprikapulver
1 tesked hickory krydda
1/2 tesked kajennpeppar
Så här gör du:
Blanda alla ingredienserna i en skål. Se till att det blir ordentligt blandat och särskilt att köttet blandar sig så att det inte blir lika kött i olika burgare. Dessa burgare ska grillas, antingen på utegrill eller på het grillpanna. 6 minuter på första sidan och fyra minuter på andra. Vill du ha mera lagning kör du dem ebn kvart i 150 grader i ugnen.