Skriv ut recept Skriv ut recept

Trevlig förrätt i de flesta sammanhang. Festlig och i huvudsak nyttig. Vill du ha det nyttigare tar du bort Rhode Island dressingen och tar bara  lite mer olja och lime.
Detta behöver du till fyra:
2 avokado
32 skalade räkor
1 schalottenlök, finhackad
olivolja
1/2 lime
3 msk majonnäs
3 msk creme fraiche
2 msk tomatketchup
3 droppar tabasco
1 kryddmått kajennpeppar
2 dl ruccolasallad, grovhackad
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Skär avokadon i halvor och ta bort kärnorna.
Skär ut fruktköttet i stora bitar och hacka det ganska fint utan att mosa det.
Lägg den fruktköttet i en skål och tillsätt löken, den pressade limen och en matsked olivolja. Salta och peppra. Vänd runt. Lägg i räkorna och bara vänd försiktigt ett par gånger.
Blanda samman majonnäs, creme fraiche, tomatketchup, kajennpeppar och tabasco. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ruccolablad i de tömda avokadoskalen. Fördela räkröran med en sked över salladen. Häll över lite av Rhode Island såsen och servera resterande i en liten skål för den som vill ha mer. Dekorera om du vill med lte finhackad persilja.