Skriv ut recept Skriv ut recept

Räkgryta

En medelhavsrätt, som passar förträffligt också hos oss med mycket värme och mycket smak. Blir riktigt bra och väldigt lättlagat.
Detta behöver du till 4
1 kg oskalade räkor som du skalar
1 stor gul lök, finhackad
5 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
3 matskedar olivolja
2 gröna paprikor, rensade och hackade
2 röda paprikor, rensade och hackade
3 dl champinjoner, skivade
1 burk (eller motsvarande) krossade tomater
3 dl riven mozzarella ost
1 tesked riven ingefära
6 cl mörk rom
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Värm oljan i en gryta.
Stek löken och vitlöken så att den mjuknar.
Lägg i paprikan och ingefäran och rör om under 2 minuter
Lägg i svampen och låt koka till dess att den mjuknar.
Rör ner tomaterna och romen.
Låt koka 8 minuter. Ta av spisen och rör ner räkorna. Lägg på lock.
Lägg över  i ugnsfasta serveringsskålar och strö över mozzarellan. Baka högt i ugnen på 175 grader i 15 minuter eller till dess att osten får färg.
Servera med en grön sallad på en egen tallrik och ät direkt ur serveringsskålen.