Skriv ut recept Skriv ut recept

Grön gazpachio

,

Detta är en underbar liten sak. Ultralätt att laga och den passar till röda viner lika bra som till vita viner med lite fin syra. Dessutom rasande billig. Underligt att det kan bli så gott när man kör samman så basala ingredienser. Ska serveras riktigt kall. Det är viktigt.
Detta behöver du som tilltugg till fyra:
2 gröna gurkor1 finhackad stor gul lök
5 vitlöksklyftor, skalade och pressade
1 dl olivolja
2 teskedar salt
Gör så här:
Dela gurkan i mindre bitar. Behåll alla delar. Lägg gurkbitarna med övriga ingredienser i en matberedare. Kör till dess att du har en alldeles jämn soppa. (Den kommer att vara trögflytande). Vill du ha mera rinnig konsistens så häll i lite torrt vitt vin och kör en stund till. Du kan som överkurs dekorera med lite hackade myntablad och riva över lite grov svartpeppar.