Skriv ut recept Skriv ut recept

Det kan låta lite speciellt, men med ett vitt vin, som har sett ekfat och där ekfaten blivit ordentligt brända fungerar det utmärkt. Den här dressingen kan du använda till sallader på skaldjur, svamp, kött eller fisk. Den fungerar på en rent vegetarisk sallad. Ginen ger en ordentlig skjuts åt smakerna som ett slags smakturbo. Koriandern förstärker också ginen en aning. Det blir en fullträff också om du serverar en bit grillad lax med en sallad vid sidan. Dressingen gör jobbet helt enkelt
Detta behöver du till en sallad för fyra:
8 cl olivolja
2 cl vit balsamvinäger
1/2 tesked riven koriander
1/2 tesked timjan
4 cl gin
4 cl torrt vitt vin
1 tesked lakritspulver (om inte annat hittar du det på apoteket)
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
Så här gör du:
Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör på högsta fart till dess att saltet löst sig. Använd direkt. Du kan också köra den i mixer eller med stavmixer. Hög fart är det viktiga så att du får allt att fastna tillsammans.
Vi har gjort dressingen för att passa till:
KWV Roodeberg White (nr 32155) 82.-