Skriv ut recept Skriv ut recept

Härlig och mustig soppa som får fin djup smak från kött och paprika och mjukhet från generöst med grädde.
Detta behöver du till fyra:
250 g rostbiff i tunna skivor (det går bra med stek, vilt och annat kött i tunna skivor)
2 stora mörkröda paprikor (ju mörkare desto mognare
3 vitlöksklyftor
1 matsked koncentrerad oxfond
1 matsked koncentrerad lökfond
1 matsked Worcestershire sås
2 matskedar finhackat äpple utan skal
2 dl vitt torrt vin
4 cl mörk rom eller cognac
1 tesked torr dragon
4 dl vispgrädde
smör att steka i
svartpeppar nymald
Så här gör du.
Skär rostbiffsskivorna i mindre bitar på ca 1 cm
Rensa och hacka paprikan i små, små bitar
pressa vitlöksklyftorna
Smält smöret och fräs köttet med paprikan under omrörning ca en minut. Tillsätt vitlöken och rör om. Tillsätt fonder, sås och plommon. Rör ner och tillsätt dragonen. Häll i vinet och låt koka ca tio minuter. Tillsätt grädden. Koka samman så att soppan tjocknar alternativt red den med majsmjöl.  Sist tillsätter du romen. Smaka av och salta om det behövs. Servera på varm tallrik eller i skål och dekorera med något med färg. Lite stekt svamp med lite grönt fungerar utmärkt. Riv över lite färsk svartpeppar.